A
minimál befőtt.
A
gyümölcsökkel megpakolt befőttes üvegeket lezárjuk. Az üvegeket kuktába
helyezzük és fütyüléstől számítva takarékon 15-20 percig főzzük. Ideális
esetben hagyom a kuktában kihülni, de lévén a kuktába egyszerre 3-4 üveg
fér,...az üvegeket óvatosan kiemelem (ne felejtsük el először a nyomást
fokozatosan kiegyenlíteni) és a konyhában hülnek.
Semmi
cukor, semmi víz.
A
gyümölcs enged némi levet, de a lé nélküli rész sem szárad vagy töpörödik
össze.
Kukta
nélkül is megoldható,....sütőben, vízzel feltöltött tepsiben. Gyöngyözéstől (a
gyümölcsön látszik ha „főni” kezd) 15-20
percig 120 C-on tartom, majd a sütőt elzárva hagyom benne kihülni. Így készült
nyár elején a cseresznye. Még vígan várakozik a kamránk polcán.
(Nem saját találmány. Itt leltem rá.)
(Nem saját találmány. Itt leltem rá.)
Őszibarack télire
Szőlő télire
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése