Tavaly hatalmas mennyiségű epret szedtünk és miután
rájöttünk, hogy előbb romlik mint megennénk lekvár lett belőle. Az idén
valahogy észrevétlenül érkezett az eperszezon és mire feleszméltem már vége is
lett. Ma vettem epret, de ennek már csillagászati ára van. Igaz finom édes, nem
miniatűr, de nem is az a vízízű óriás.
Az epret legjobb eperként enni. Pontosabban én minden
gyümölcsről ezt vallom és akkor készül belőle főtt étel vagy süti ha már unjuk
nyersen vagy kezd nem túl bizalomgerjesztő lenni nyersen.
Egyik mániámnak hódolva recepteket keresgélek blogokon,
újságokban,...így akadtam rá erre a remek nasira, amit tartok annyira
egészségesnek, hogy gyorsan meg is csináltam. És tényleg gyorsan,..nem tart
tovább mint pl tejszinhabot verni és az eperre pakolni és legalább annyira
finom:o)
Ami kell hozzá az lényegében az eper és a kesudió (20dkg
kesudió, 1 pohár víz, fél citrom leve, 1 ek méz összeturmixolva habosra) amit
pohárban rétegezni is lehet, de lévén Ircipirci tépte a nadrágom és kezdett
igazán mérges lenni, hogy a finom falat várat magára én csak az eperre kanalaztam
a kesuhabot. A két lány megevett fél kg epret a fele habbal,....a hab másik
felét majd elhasználom más gyümölcshöz, mert eperből már nem maradt:o/
(A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, kalcium, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- , B- és E-vitamin, béta-karotin, folsav.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése