szombat, július 28, 2012

Grill kukorica, grill banán


Egy maréknyi porcsin (gyom is), uborka, paradicsom, paprika, pár levél bazsalikon és csipetnyi menta,...mind, mind a mini kertünkből adta a salátát a mai ebédhez. Ehez már jött az import citrom leve és némi szűz olívaolaj.
-grill kolbász a hentestől
-csirkemell a kedvenc baromfistól  (olívaolaj, oregánó, fokhagyma, citrom = pác)
-4 cső kukorica
A faszén beizzítása egy kissé füstösre sikeredett, de fogjuk rá a siettségre, lévén fél 12-kor vettük észre, hogy mindjárt dél és nálunk az aprótalpúak gyomorsava délben erőteljesebb működésbe lép.
Bevallom a saláta elkészítése (mosás, aprítás) igényelte a legtöbb időt.
A husik olyan gyorsan sültek (finomra) a kukoricának eleve nem kell sok idő,....így mivel izzó parázs még akadt bőven két banánt megfelezve  a végén a rácsra dobtam desszertnek. Mire az asztalra felkerültek a tányérok már csak fordítani kellett rajtuk a dekorcsík (:o) ) kedvéért.

(A kukorica grillezéséhez nem kell sok fantázia. Fogod a pucér zsenge csövet, feldobod a rácsra és amikor picit barnul a szemek teteje fordítasz rajta egy keveset,...gyorsan kész és nagyon más íze van mint a főtt tesójának.)

Porcsin a kedves gaz (nem egyenlő a kukacvirágnak is ismert porcsinrózsával)



2 megjegyzés:

  1. NALLUNK EGY ILYEN GAZT KIEMELUNK ES KOMPOSZTALJUK MERT JEGFUNEK NEVEZZUK,ES NEM TARTJUK ALKALMASNAK EMBERI TAPLALKOZASRA.kULONBEN PORCSINFUVEL TELE A PAZSIT.

    VálaszTörlés
  2. Kedves névtelen, eddig mi is így tettünk, de aztán több helyről is olvastam, hogy nem csak komposztban, de gyomorban is jó a porcsin:o)Nem hallottam még a "jégfű" elnevezést,....kíváncsi lennék miről kapta ezt a nevet.

    VálaszTörlés