A szomszéd kertje mindig zöldebb ha írígykedni támad
kedvünk. (Ehhhh, a mi szomszédunkkal is ez volt a helyzet, mert ő a füvét már
akkor öntözte, amikor nekünk még eszünkbe sem jutott a kerti csapot megnyitni)
illetve mi vagyunk maga a tökély, ha mások kritizálásához támad kedvünk (És
tényleg, a mi füvünk sokkal szebb lett benne sok kis apró virággal meg gazzal,
de nekem a gaz is szép csak egy idő után ki kell huzgálni, mert úgy
megerősödik, hogy nem viszi a fűnyíró és hasra esik benne a gyerek.)
Nem tudom miért pont Győzike,...illetve hogyne tudnám
miért pont ő jutott eszembe ma ebédnél. Pontosabban az ő kisebbik lánya Virág.
Anno, mikor minden percben ők folytak a TV-ben, hallottam azt a kedves „kritikát”
miszerint tök ciki, hogy a 3 éves kislány cumizik és kézzel eszik. (Lelki
szemeim előtt elképzeltem ahogy a kritizáló „bezzeg gyereke” már tökéletesen
evett 1,5 évesen is késsel, villával miközben nem feledkezett meg a patyolat
fehér asztalkendőt az ölébe teríteni.)
Bevallom akkor én is csak egy „bezzeg gyerek” anyukája
voltam így ha nem is bólogattam fejleejtve, de legalább nem jöttem ki a
sodromból.
Ma viszont ebédnél ketten voltunk „ciki gyerekemmel” és
mosolyogva konstatáltam, hogy a nyulas rizotto (rizi-bizi vagy rizses akármi)
nem az az étel, amit evőeszközel eszünk. A répát és egyébb finomságokat ugyanis
sokkal izgiseb kézzel (!) válogatni a tányérből. És most dobpergés és székbe
kapszkodás,.....a husidarabokat is sokkal egyszerűbb a gyerek szájába a
kezemmel tuszkolni:oP
Ilyenkor persze örülök, hogy nem a fél világ olvassa
blogom, hiszen hány kedves kis kritikát kapnék a „bezzeg gyerekek” unatkozó
anyukáitól!
A nyulas rizsre feszített napirendünk miatt került sor.
Gyors és finom,...ráadásul minden volt itthon.
(3-4 személyre):
0,5 kg nyúl gulyáshús (bumm bele minden, amit más dobozba
nem illő)
2 szál répácska
2 szál zöldség (fehér répa, gyökér, kinél mi a becses
neve)
2 marék fagyasztott zöldborsó
só
fehér bors
1 pohár (kb 2dl)
zsiradék (nálam kacsazsír)
A nyuszidarabokat a zsíron picit
megsütöttem,.....felöntöttem egy kis vízzel. Hozzáaádtam a kockákra vágott
zöldségeket, sóztam, borsoztam, fedő alatt pároltam.
A végén ráborítottam a megmosott rizst (gömbölyű) és még
1 pohárnyi vizet (egy másik pohárnyi még volt az edényben). Fedő alatt az
egészet készre pároltam.
Nekem szigorúan erős paprikát kellett hozzá ennem:o)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése