szerda, március 28, 2012

Tönkölybúza kenyérke

Közel 1 kilós, élesztő nélküli finomság.
Mert Ircipirciről kiderült, hogy nem ehet búzát (sem), de eheti a tönkölyt :o) 
Anya meg éppen diétázik,...most nem csak azért, hogy jobban tessen magának a tükörben. Így valószínűleg az eredmény is figyelemreméltóbb lesz. (Úgy legyen.)

Tehát a kenyér:
6 ek olívaolaj
4 dl víz
2 tk só
1 tk cukor (nálunk nyírfacukor)
75 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
1 tk szódabikarbóna
3 ek szezámmag

Géppel dagasztva a vizet picit pótolni kellett.
A tésztát formázva 180 C fokon sütöttem egy láboska víz társaságában.
Kb 45 perc alatt készre sült.

Sütés előtt:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése