vasárnap, december 02, 2012

Pita


8 darabhoz:
450 gr fehér tönkölyliszt (lehet pl sima búza is),
1 zacskó instant élesztő (500gr lisztre kalibrálva),
1 ek cukor,
1 ½ kk só,
2 ek olívaolaj,
310ml langyos víz.
A hozzávalókból egy jócskán kidolgozott lágy tésztát készítünk. Olajjal megkenve a tetejét másfél órát pihentetjük. A megkellt tésztát 8 gombócra osztjuk majd 20 perc pihentetés után ellapogatjuk. A lapogatást simén kézzel csináltam ekkor már erősen lisztezve a felületet és a tésztát is, mert ragadt, de csak a felületét,..nem gyúrtam újra! Újabb pár perces pihenő után (addig előmelegítjük a sütőt 250C-ra) a piték 3-5 perc alatt megsültek és mint haragos békák felpuffadtak:o)
A legnagyobb tepsiben sütöttem egyszerre négyet. Mivel a tepsi a sütővel együtt melegedett nem kellett rákenni semmit, nem ért rá ott ragadni a nagy forróságtól a tészta.
A zsebes kenyér akkora sikert aratott, hogy Királylány kettőt tömött magába és Ircipirci is egy teljeset megevett. A belsejében most fűszeres csirkemell volt sok zöldséggel és az elhagyhatatlan paradicsomszósszal.
Lesz még pita a mi utcánkban:o)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése